سیب‌زمینی سرخ‌کرده زیاد، دیابت می‌آورد

پژوهش محقق ایرانی هاروارد نشان می دهد مصرف زیاد سیب‌زمینی سرخ‌کرده ریسک دیابت را افزایش می‌دهد،.

سیب‌زمینی سرخ‌کرده زیاد، دیابت می‌آورد

به گزارش مملکت آنلاین، تحقیق جدید دانشمندان دانشگاه هاروارد به سرپرستی پژوهشگر ایرانی نشان می‌دهد که سیب‌زمینی به خودی خود عامل خطری برای دیابت نوع ۲ نیست، اما روش پخت آن است که همه چیز را تعیین می‌کند.

براساس این مطالعه، مصرف منظم سیب‌زمینی سرخ‌کرده یا چیپس می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد افزایش دهد.

ارتباط سیب‌زمینی با دیابت نوع ۲ همیشه موضوعی بحث‌برانگیز و متناقض بوده است. اکنون محققان در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد به سرپرستی «دکتر سید محمد موسوی» به این ابهامات پاسخ داده‌اند. این تیم با تحلیل داده‌های مربوط به رژیم غذایی بیش از ۲۰۵ هزار متخصص حوزه سلامت در آمریکا که برای بیش از ۳۰ سال جمع‌آوری شده بود، به نتایج دقیقی دست یافتند.

نتایج این مطالعه پس از در نظرگرفتن عواملی مانند سبک زندگی و شاخص توده بدنی (BMI) نشان داد مصرف سیب‌زمینی سرخ‌کرده یا چیپس سه بار در هفته خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۲۰ درصد افزایش می‌دهد. این خطر با مصرف پنج وعده در هفته به ۲۷ درصد نیز می‌رسد.

انتهای پیام/

ارسال نظر