آشنایی با طرز تهیه شربت گل محمدی در طب سنتی ایرانی
آشنایی با طرز تهیه شربت گل محمدی در طب سنتی ایرانی را در مقاله زیر بخوانید.
به گزارش مملکت آنلاین، گلاب، در اصل مایع معطر و پرخاصیتی است که از تقطیر برگهای گل محمدی به دست میآید و به طور معمول، این مایع را با نام عرق گلاب میشناسیم که عطر بینظیری داشته و به همین دلیل، در صنعت عطر و ادکلن، به وفور از آن استفاده میشود. علاوه بر استفاده از این عرق در صنعت بزرگ عطرسازی، این مابع فواید بیشماری نیز برای سلامتی دارد و ضد درد و ضد التهاب است، برای تشنج و برونشیت مورد استفاده قرار میگیرد و یک مایع ضد باکتری محسوب می شود.
در حالت کلی، این عرق معطر را به صورت شربت، همچنین برای تهیه انواع شیرینیها و کیکها استفاده میکنند. حتی شما میتوانید گلاب را با چای به صورت دمنوش استفاده کنید و در غذاهایی مانند حلواها، شله زرد و مربا نیز از آن بهره مند شوید.
برخی خواص و فواید مهم گلاب در سلامت بدن، عبارت است از:
گلاب که جز پرمصرف ترین عرقیات گیاهی است، به دلیل آن که طبیعت گرم و معتدلی که دارد، برای بدن فواید بسیاری از جمله موارد ذیل را دارد؛
- برای درمان سردردهای معمولی و میگرنی
- درمان سرماخوردگی و گلودرد
- درمان خستگی و مشکلات چشم
- تنظیم فشار خون و مفید برای قلب
- مفید برای مشکلات گوارشی
- مفید در درمان زوال عقل و آلزایمر
- مفید برای درمان بیخوابی
- کاهنده تب
- ضدعفونی کننده دهان و دندان
- برای رفع خستگی کاربردی است
- درمان مشکلات گوارشی و یبوست
- مفید برای مقابله با گرمازدگی
- پاکسازی و نرمی مجاری تنفسی
- مفید برای درمان سوزش ادرار
- مفید برای مشکلات رحم
- مفید برای پوست و مو
شربت گل سرخ:
شربت گل سرخ، معروف به شربت گل محمدی یا شربت گلاب، با نام علمی Damask rose شناخته میشود. این شربت، یکی از نوشیدنیهای سنتی و محبوب ایرانی است که به دلیل طعم خوشایند و خواص شربت گل محمدی از جایگاه ویژهای در میان خانوادهها برخوردار است.
این روزها و در ایام ماه مبارک رمضان، میتوانید از این شربت، علاوه بر رفع عطش و نشاط آور بودن، به عنوان یک مقوّی خوب نیز بهره ببرید. با توجه به خواص گل سرخ در منابع طب ایرانی و پزشکی نوین، مانند تقویت اعضایاصلی بدن، چون قلب و کبد و ریهها، نشاط آوری و تقویت ایمنی، میتوان گفت، به ویژه شربت گل محمدی با تخم بالنگو، میتواند اثر تقویت ایمنی خوبی علیه بیماریهای ویروسی داشته باشد. همچنین، افزودن آب لیموی تازه، تخمشربتی یا تخم بالنگو، میتواند در اثربخشی بیشتر این شربت در رفع عطش نیز، مؤثرتر باشد.
مواد لازم :
- گلبرگ گل محمدی، خشک ......................................... ۱ لیوان (حدود ۱۰گرم)
- شکر ..................................................................... ۱ لیوان (حدود ۲۰۰گرم)
- آب ....................................................................... ۱ لیوان
- آب لیمو ................................................................. ۱-۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
برگ گل و آب را در دیگ بریزید. دیگ را روی حرارت ملایم، روی شعله پخشکن قراردهید و درِ آن را با دم کنی بپوشانید و بگذارید ۲۰دقیقه با حرارت کم گرمشود، تا جایی که همه گلبرگها خیس بخورد و رنگملایمی پس بدهد، سپس محتوای دیگ را از صافی رد کنید. دقتکنیدف با ته قاشق یا دست، گلها را فشارندهید، چون شربت بدرنگ و کدر میشود. آب صاف شده را در قابلمه بریزید، شکر را بیافزایید و بگذارید تا حدود ۱ ساعت، شربت به قوام برسد و غلیظ شود. در آخر کار، آب لیمو را بیافزایید و شعله را خاموشکنید.
میتوانید شربت را پس از خنک شدن در شیشه درب دار بریزید و در یخچال نگهداری کنید. در صورت تمایل نیز میتوانید برای عطر بیشتر شربت، از گلاب بهره ببرید و این شربت را با تخم بالنگو تهیه نمایید تا اثر تقویت ایمنی خوبی علیه بیماریهای ویروسی داشته باشد.
انتهای پیام/