زنبورهای جاسوس چینی آمد

چین با ساخت زنبورهای سایبورگ کنترل از راه دور ماموریت‌های جاسوسی مخفی را ساده می‌کند.

زنبورهای جاسوس چینی آمد

به گزارش مملکت آنلاین، دانشمندان چینی با قرار دادن کنترل‌کننده‌هایی در مغز زنبورها، آن‌ها را با موفقیت به سایبورگ تبدیل کرده‌اند.

این دستگاه که وزنی کمتر از یک ذره نمک دارد، به پشت یک زنبور کارگر بسته می‌شود و از طریق سوزن‌های کوچک به مغز حشره متصل می‌گردد.

محققان گفتند که در آزمایش‌ها، دستگاه از هر ۱۰ بار، ۹ بار کار کرد و زنبورها از دستورالعمل‌ها برای چرخش به چپ یا راست پیروی کردند.

زنبورهای سایبورگ می‌توانند در ماموریت‌های نجات یا در عملیات‌های مخفی به عنوان دیده‌بانان نظامی مورد استفاده قرار گیرند.

این دستگاه کوچک می‌تواند به دوربین، دستگاه‌های شنود و حسگرهایی مجهز شود که به حشرات اجازه می‌دهد اطلاعات را جمع‌آوری و ضبط کنند.

با توجه به اندازه کوچکشان، می‌توان از آن‌ها برای عملیات نظامی یا امنیتی مخفیانه، مانند دسترسی به فضاهای کوچک بدون ایجاد سوءظن، نیز استفاده کرد.

ژائو جیلیانگ، استاد موسسه فناوری پکن، رهبری توسعه این فناوری را بر عهده داشته است.

این فناوری با ارسال پالس‌های الکتریکی به لوب نوری حشره، مرکز پردازش بصری در مغز کار می‌کند که سپس به محققان اجازه می‌دهد پرواز آن را هدایت کنند.

این مطالعه اخیراً در مجله مهندسی مکانیک چین منتشر شده و اولین بار توسط روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست گزارش شده است.

پروفسور ژائو و همکارانش نوشتند: «ربات‌های مبتنی بر حشرات، قابلیت تحرک برتر، قابلیت‌های استتار و سازگاری محیطی میزبان‌های بیولوژیکی خود را به ارث می‌برند.»

«در مقایسه با جایگزین‌های مصنوعی، آن‌ها از خود قابلیت پنهان‌کاری بهبود یافته و استقامت عملیاتی طولانی‌تری نشان می‌دهند که آن‌ها را برای شناسایی مخفیانه در سناریوهایی مانند نبرد شهری، مبارزه با تروریسم و ​​ممنوعیت مواد مخدر و همچنین عملیات امدادرسانی بحرانی بسیار ارزشمند می‌کند.»

چندین کشور دیگر، از جمله ایالات متحده و ژاپن، نیز در حال رقابت برای ایجاد حشرات سایبورگ هستند.

در حالی که تیم پروفسور ژائو گام‌های بزرگی در پیشرفت این فناوری برداشته است، هنوز موانع متعددی باقی مانده است.

اول اینکه، باتری‌های فعلی قادر به دوام طولانی‌مدت نیستند، اما هر باتری بزرگتری به این معنی است که بسته‌ها برای حمل توسط زنبورها بسیار سنگین هستند.

نمی‌توان به راحتی از یک دستگاه برای حشرات مختلف استفاده کرد، زیرا هر کدام به سیگنال‌های قسمت‌های مختلف بدن خود پاسخ می‌دهند.

قبل از این، سبک‌ترین کنترل‌کننده سایبورگ از سنگاپور آمده بود و سه برابر وزن داشت.

همچنین این پروژه پس از ساخت سنجاقک‌ها و سوسک‌های سایبورگ آغاز می‌شود و محققان در سراسر جهان برای توسعه پیشرفته‌ترین فناوری در حال رقابت هستند.

دانشمندان ژاپنی پیش از این از ساخت یک سوسک کنترل از راه دور خبر داده بودند که یک «کوله پشتی» خورشیدی به همراه دارد.

این سوسک قرار است بدون نیاز به شارژ مجدد، وارد مناطق خطرناک شود، محیط زیست را رصد کند یا ماموریت‌های جستجو و نجات را انجام دهد.

سوسک‌ها هنوز زنده هستند، اما سیم‌هایی که به دو «سرسی» آن‌ها با اندام‌های حسی در انتهای شکمشان متصل هستند، تکانه‌های الکتریکی ارسال می‌کنند که باعث می‌شود حشره به راست یا چپ حرکت کند.

انتهای پیام/
منبع: العین فارسی

ارسال نظر