خواص انواع گوشت

خواص انواع گوشت را در متن زیر بخوانید.

خواص انواع گوشت

به گزارش مملکت آنلاین،  دسته بندی گوشت های مصرفی:

  • ۱- گوشت قرمز: گاو، گوسفند، گوساله، بز و شتر متداول ترین نوع گوشت های قرمز مصرفی هستند.
  • ۲- گوشت طیور: به گوشت پرندگان اهلی اطلاق می شود و شامل مرغ، بوقلمون، مرغابی و غاز میباشد.
  • ۳- گوشت  دریایی: گوشت انواع ماهی ها و میگو در این دسته قرار می گیرد.

ارزش غذایی و خواص موجود در گوشت قرمز:

  • انواع ویتامین B موجود در گوشت

گوشت، مهم ترین منبع تامین پروتئین است. درست است که برخی منابع گیاهی که فراوان تر و ارزانتر سرشار از پروتئین می باشند، ولی پروتئین گوشت، نسبت به پروتئین گیاهی ارجحیت دارد؛ زیرا، پروتئین موجود در آن، دارای مقادیر زیادی از اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن می باشد. همچنین، گوشت منبع مهمی برای تامین آهن، روی، فسفر، سدیم، کلر و منیزیم نیز می باشد و منبعویتامین های گروه B به ویژه، ویتامین B2 به شمار می رود و دارای ویتامین B12  میباشد.

  • چربی حیوانی موجود در گوشت

گوشت، دارای مقدار زیادی چربی حیوانی است که منبع مهم انرژی بدن به شمار می رود. متاسفانه، برخی افراد تصور می کنند، با مصرف مکمل می توانند کمبود مواد مغذی را در بدن شان تامین کنند، اما این افراد، کاملا در اشتباهند؛ زیرا، دریافت مواد مغذی از طریق غذای طبیعی، بسیار کامل تر و بهتر از مکمل هاست.

  • آهن موجود در گوشت

آهن موجود در گوشت ( یا آهن هِم )، کیفیت بالایی دارد و به راحتی جذب بدن می شود. در حالی که آهن موجود در مواد غذایی گیاهی، مانند غلات و سبزیجات (یا آهن غیر هِم)، کمتر جذب می شود و ۹۰ درصد آهنی که وارد بدن می شود، به هدر می رود. ناگفته نماند، آهن موجود در گوشت قرمز، دو برابر مرغ و ماهی است. غذاهای گیاهی نیز، دارای موادی  مانند اسید فیتیک های موجود در غلات، حبوبات و مغزها و پلی فنول های موجود در سبزیجات هستند که از جذب آهن، جلوگیری می کند.

  • روی موجود در گوشت

گوشت، یکی از منابع مهم روی محسوب می شود و حاوی ترکیباتی از روی می باشد که قابلیت جذب بالایی در بدن دارند. کمبود روی نیز، با عوارضی از قبیل اختلال در رشد قدی و قوای جنسی، اختلال در رشد جنین، سقط جنین و کم اشتهایی همراه است و در بسیاری از زنان و نوجوانان، قابل مشاهده است.

در افراد گیاه خوار، به ویژه نوجوانان و کودکان گیاه خوار، امکان بروز کم خونی، کمبود انرژی، دردهای شکمی، نفخ و مشکلات هضمی و کوتاه قدی وجود دارد. ناگفته نماند، گیاه خوارهای سابقه دار نیز معتقدند، مصرف مقدار کمی از آن، برای بدن لازم است؛ زیرا، گوشت کم چرب، منبعی فشرده و کم کالری از مواد مغذی حیاتی است و مصرف آن، برای ارتقای سلامتی، افزایش سطح ایمنی و رشد و نمو برای نوجوانان ضروری است که البته، مصرف این مواد پروتئینی، به طور منظم، نوجوان را قوی، قد بلند و سالم می سازد و به رشد مناسب فرد کمک می کند .

مضرات مصرف زیاد گوشت قرمز

  • مصرف زیاد گوشت قرمز، احتمال ابتلا به سرطان روده ی بزرگ را افزایش می دهد. کسانی که بیشتر گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس و ژامبون  مصرف می کنند، در مقایسه با سایر افراد، بیشتر با خطر ابتلا به بیماری های خطرناک قلبی و سرطان مواجه هستند. همچنین، گوشت یکی از منابع اصلی چربی اشباع شده است که با ابتلای به سرطان پستان و سرطان روده ی بزرگ، ارتباط مستقیم دارد. مواد سرطان زا، در طول پخت گوشت قرمز با حرارت بالا، تولید می شود.
  • مصرف گوشت قرمز، خطر ابتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده) را هم افزایش می‌ دهد. ترکیبات نیتریتی که در کارخانجات برای دوام بیشتر موادغذایی و گوشت اضافه می‌ شوند، سرطان ‌زا هستند.
  • چربی اشباع شده، مهم ترین عامل ایجاد کننده امراض قلبی، مانند فشار خون و افزایش سطح کلسترول به حساب می آید. گوشت قرمز، حاوی اسیدهای چرب اشباع فراوانی است که وجود آن ها، یک عامل شناخته شده ی بیماری‌ های قلبی به شمار می رود .
  • مصرف گوشت قرمز فراوان، سبب ابتلا یا تشدید بیماری نقرس می ‌شود. در بیماری نقرس، مقدار اسید اوریک خون، بالا می رود و رسوب کریستال‌های اسیداوریک در مفاصل ایجاد شده و سبب درد شدید می‌شود. اسید اوریک، در اثر تجزیه ی پروتئین‌ها ایجاد می ‌شود و گوشت قرمز، منبع کاملی از پروتئین است.

ارزش غذایی و خواص موجود در گوشت ماهی:

  • گوشت ماهی، نسبت به سایر گوشت ها از ارزش‌ غذایی بالاتری برخوردار است. پروتئین حاصل از غلات سالم، دارای تمام اسید آمینه های مورد نیاز بدن، برای رشد و نمو است؛ به همین دلیل، گوشت آبزیان برای تامین نیازهای روزانه ی پروتئین، اهمیت بسیار زیادی دارد.
  • گوشت ماهی، بافت پیوندی کمتری در مقایسه با سایر گوشت‌ها دارد و می‌توان گفت، گوشت ماهی کاملا به وسیله ی بدن جذب می‌شود؛ به همین دلیل است که در بسیاری از بیماری ها، خوردن گوشت ماهی توصیه می‌شود . ماهی ها، به ویژه ماهی دریایی، دارای چربی امگا۳  هستند که نقش مهمی در جلوگیری از سکته ی مغزی دارد؛ زیرا از لخته شدن خون در عروق جلوگیری می کند.
  • غذاهای دریایی، میزان کلسترول خون را کاهش می‌دهند. ماهی، به دلیل برخورداری از مواد مورد نیاز بدن مانند آهن، کلسیم، ویتامین ها و پروتئین‌ها، بخش مهمی از رژیم غذایی را تامین می کند. اسکیموها با وجود مصرف مقادیر بالای چربی و پروتئین، به بیماری‌های قلبی دچار نمی‌شوند و این تفاوت، به علت نوع چربی مصرفی آن هاست.
  • چربی ماهی و محصولات آبزیان، غیراشباع است، در حالی که چربی موجود در گوشت قرمز و حتی گوشت سفید طیور، به طور عمده، چربی‌های اشباع شده است. چربی امگا ۳، سبب کاهش میزان چربی خون می‌شود و نقش ضد سرطان دارد. مقادیر امگا ۳ موجود در ماهی های دریایی، بیشتر از ماهی رودخانه ای است. از طرفی، میزان چربی ماهی‌ها و سایر آبزیان، در مقایسه با گوشت قرمز، بسیار کمتر است. بیشتر ماهی‌ها، کمتر از ۵ درصد چربی دارند. ناگفته نماند، چربی گوشت مرغ بدون پوست نیز، مانند ماهی است.

مضرات مصرف ماهی

همچنین ماهیان دریایی به علت آلوده بودن دریاها به پساب های صنعتی، احتمال انتقال مواد سمی از قبیل جیوه به انسان را دارند. توصیه شده بیش از ۲ ویا ۳ بار در هفته ماهی نخورید.

 مضرات مصرف مرغ ماشینی

مرغ ماشینی، به علت این که ۴۰ تا ۴۵ روز اجازه خوابیدن پیدا نمی کند، بدنش مملو از اسید لاکتیک است. غذاها و داروهایی که به مرغ می دهند، در نسوج مغز استخوان مرغ رسوب می کند. سعی کنید پوست مرغ را  نخورید. چرا که مرغ ها  با دانه های غنی شده، به سرعت، رشد کاذب پیدا کرده و پروسه ی طبیعی رشد خود را طی نمی کنند؛ بدین ترتیب، کیفیت آن ها بسیار کاهش می یابد. مرغ های ماشینی، از نور آفتاب محروم هستند و به همین علت، سبب نزول کیفیت گوشت آن ها می شود. همچنین، آنتی بیوتیک های متنوعی به مرغ ها  خورانده می شود که سبب ایجاد مقاومت میکروبی در بدن انسان می شود.

نکاتی درباره فریز کردن گوشت ها

برای بسته‌بندی، از کیسه‌های پلاستیکی ضخیم یا کیسه‌های ایجاد کننده ی خلاء استفاده کنیم. کیسه‌های ایجاد کننده ی خلاء، کیسه‌هایی با درب زیپی هستند که با بستن درب آن ها، هیچ هوایی داخل بسته نمی ‌ماند. نبودن هوا، سبب می‌ شود کیفیت و ارزش غذایی ماده غذایی، بهتر حفظ شود. کیسه  ی فریزر، نباید هیچ گونه منفذی داشته باشد. قطعه‌ها را در هر بسته، به تعداد مورد نیاز، برای هر بار مصرف بگذاریم؛ چون، مواد غذایی خارج شده از فریزر، به هیچ وجه، نباید دوباره به فریزر بازگردانده شوند.

انتهای پیام/

نویسنده: دکتر کرمانی

ارسال نظر