آغاز تولید انبوه جنگندههای نسل پنجم توسط چین
چین تولید انبوه جنگندههای نسل پنجم برای ناوهای هواپیمابر را آغاز کرد.
به گزارش مملکت آنلاین، چین، برای نخستینبار خطوط تولید جنگندههای نسل پنجم خود را به نمایش گذاشت، که نشاندهنده آمادگی این جنگندهها برای اوج گرفتن از روی ناوهای هواپیمابر با استفاده از منجنیق پرتاب است.
در گزارشی که روز سهشنبه ۸ ژوئیه از تلویزیون دولتی چین (CCTV) پخش شد، دستکم دو فروند جنگنده «جی-۳۵ / J-35» در یکی از آشیانههای شرکت هواپیماسازی شنیانگ، سازنده این هواپیما، مشاهده شدند. این جنگندههای پنهانکار، در پسزمینه گزارشی درباره نسخه جدیدی به نام «جی ۱۵ تی /J-15T» دیده شدند؛ جنگندهای ارتقا یافته و چندمنظوره از نسل ۴.۵ که قادر است با منجنیق پرتاب یا سامانه پرتاب از روی ناو بلند شود.
ویژگیهای فنی جنگنده نسل پنجم «جی-۱۵ تی» و «جی-۳۵»
«لی گوئن»، خلبان آزمایشی جنگنده جی-۱۵ نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق چین گفت که مدل «جی-۱۵ تی» نسخهای ارتقاءیافته از جی-۱۵ است و به شاسی تقویتشده، میله یدککشی مخصوص منجنیق پرتاب و چرخ فرود دوبل مجهز شده است. او در ادامه افزود: «جذب انرژی در چرخ جلوی هواپیما همچنان یک چالش فنی مهم محسوب میشود. همانطور که میبینید، چرخ جلویی بسیار ضخیم است... امیدواریم در آینده این سازه را باریکتر و سبکتر کنیم تا کنترلپذیری هواپیما بهبود یابد.»
اگرچه در گزارش به طور مستقیم به «جی-۳۵» اشارهای نشد، اما انتظار میرود نسخه ناونشین این هواپیما به همراه جی-۱۵ تی بر روی ناو هواپیمابر سوم چین مستقر شوند.
ناو هواپیمابر تایپ 003 موسوم به «فوجیان» که به منجنیقهای پرتاب الکترومغناطیسی پیشرفته برای برخاستهای کارآمدتر و متوالیتر مجهز است، در حال طی مراحل آزمایش دریایی است و پیشبینی میشود تا پایان سال جاری وارد خدمت شود.
نسخه زمینی J-35 و J-15T برای نخستین بار در نمایشگاه هوایی ژوهای در نوامبر گذشته رونمایی شدند. همچنین، J-15T هفته گذشته در جریان بازدید ناو هواپیمابر «شاندونگ» از هنگکنگ به نمایش درآمد.
سرمایهگزاری انبوه چین در مدرن سازی صنایع نظامی
در سالهای اخیر، چین ناوگان دریایی خود را بهسرعت مدرنسازی کرده و روند ارتقاء جنگندههایش نیز بهطور چشمگیری سرعت گرفته است، بهگونهای که برخی منابع مدعیاند اکنون در توسعه جنگندههای نسل ششم از ایالات متحده پیشی گرفته است.
در مصاحبهای جداگانه با CCTV، «سان کونگ» طراح ارشد J-15 گفت ناوهای هواپیمابر چین اکنون به عناصر پایه لازم برای تبدیل نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق به یک «نیروی دریایی آبهای عمیق» مجهز شدهاند. او افزود: «اکنون جنگندهها مانند گوشیهای هوشمند ساخته میشوند، زیرا عملکردهای اصلی آنها مبتنی بر نرمافزار است، و این یعنی طراحی سیستمها و نرمافزارها میتواند بهصورت جداگانه انجام شود و بهرهوری را افزایش دهد.»
شرکت هواپیماسازی شنیانگ که در استان لیائونینگ مستقر است، در حال گسترش تأسیسات تولیدی خود است. در گزارش بازدید اخیر «وانگ شینوی» استاندار لیائونینگ از این شرکت، تصاویری از محل ساختوساز وسیع منتشر شد، اگرچه توضیح دقیقی درباره نوع فعالیتها ارائه نشد.
شرکت هواپیماسازی شنیانگ زیرمجموعهای از غول هوافضا و صنایع دفاعی چین یعنی شرکت دولتی صنایع هوانوردی چین (AVIC) است. طبق اطلاعیهای از این شرکت در اوت ۲۰۲۳، قرار است ظرف پنج سال آینده حدود ۸.۶ میلیارد یوان در ساخت سایتی جدید به وسعت ۴.۲ کیلومتر مربع سرمایهگذاری شود، هرچند زمانبندی مشخصی برای تکمیل آن اعلام نشده است.
انتهای پیام/