جوابیه اداره کل امور مالیاتی استان سمنان در خصوص نرخ فرار مالیاتی در این استان

روابط عمومی اداره کل امور مالیاتی استان سمنان در مورد آمار منتشره درخصوص شرایط این استان درخصوص فرار مالیاتی توضیحاتی ارائه کرد.

جوابیه اداره کل امور مالیاتی استان سمنان در خصوص نرخ فرار مالیاتی در این استان

به گزارش مملکت آنلاین، در این جوابیه آمده است:

مدیر مسئول محترم پایگاه خبری مملکت آنلاین

با سلام و احترام

پیرو خبر منتشر شده در سایت خبری آنمجموعه محترم به نقل از دیوان محاسبات با عنوان " استان سمنان بالاترین فرار مالیاتی در کشور" ، خواهشمند است بر اساس ماده ۲۳ قانون مطبوعات و به منظور رفع ابهام و روشن شدن افکار عمومی، دستور فرمایید جوابیه ذیل الذکردر اسرع وقت در آن پایگاه اطلاع رسانی منتشر گردد : 

۱ - عنوان گزارش دیوان محاسبات: "درصد افراد جامعه پزشکی، وکلا و مشاوران خانواده ثبت نشده در سامانه امور مالیاتی تا پایان سال ۱۳۹۹" است. آمار منتشر شده از سوی دیوان محاسبات کشور مربوط به فرار مالیاتی نبوده بلکه درصدی از اعضای این گروه های شغلی یاد شده در آمار منتشر شده است که، دستگاه پایانه فروشگاهی خود را در سامانه های مالیاتی ثبت ننموده اند . 

۲ - موضوع فرار مالیاتی و فقدان پرونده های مالیاتی ، با عدم ثبت دستگاه پایانه فروشگاهی در سامانه های مالیاتی، دو مقوله جدا و متفاوت است. مشاغل فاقد پرونده مالیاتی از طریق راهکارهای متعدد همچون: واحدیابی و تحقیق محلی، تبادل اطلاعات با سایر ارگانها، و تراکنش های بانکی، رصد و بررسی و نسبت به تشکیل پرونده برای آنها اقدم می شود. 

۳- صرفاً دستگاه کارتخوان معیار محاسبه مالیات نیست، به عنوان مثال ، اکثریت پزشکان استان با شرکتهای بیمه طرف قرارداد هستند و اطلاعات مالی پزشکان از این طریق بانکهای اطلاعاتی موجود ، مورد بررسی قرار خواهد گرفت ، بعلاوه کلیه مراکز درمانی مکلفند هنگام پرداخت حق الزحمه پزشکان، ۱۰% آن را به عنوان مالیات علی الحساب کسر، و به حسابهای مالیاتی واریز نمایند. 

اداره کل امور مالیاتی استان سمنان ضمن تقدیر و تشکر از جامعه پزشکی استان بخاطر همراهی و همکاری با این اداره کل بخاطر ارائه به موقع اظهارنامه های مالیاتی و پرداخت مالیات و سایر فعالان اقتصادی در استان ، به اطلاع می رساند که در سالجاری تعداد ۳۳۷۸۷ فقره اظهارنامه در منبع حقیقی و ۴۶۷۳ فقره در منبع حقوقی از سوی مودیان مالیاتی ارائه گردیده که نسبت به سال گذشته ۱۴۸/۱۴ درصد رشد داشته است و با توجه به شیوع بیماری کرونا این تعداداظهار نامه صد درصد به طور سیستمی تکمیل و تسلیم گردیده است .

۴ - خوشبختانه رشد مالیات نسبت به ۸ ماهه سال گذشته ۶۷ درصد رشد داشته که نشان از مشارکت بالای مردم فهیم استان می باشد .

۵ - میزان وصول مالیات در استان سمنان در سال ۱۳۸۸ نسبت به ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۸ ، ۵۳ درصد رشد داشته است .

۶ - شفاف سازی در فعالیتهای اقتصادی و تأکید بر مکانیزه شدن و نقش اطلاعات و داده ها در فرایند مالیات ستانی، یکی از اهداف اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در سال ۱۳۹۴ است. لزوم استفاده از ابزارهایی همچون سامانه صندوق فروش( و تجهیزات مشابه از جمله دستگاه pc pos ) یکی از مصوبات اصلاحیه این قانون است. که طبق فراخوان سازمان امور مالیاتی از ابتدای سال ۱۳۹۹، پانزده گروه شغلی دیگر(شامل حدود ۵۰ شغل) مکلف به استفاده از صندوق فروش شده اند. از جمله این گروه های شغلی می توان به وکلا، مشاوران حقوقی، دفترخانه ها، دفاتر اسناد رسمی، مشاوران (بنگاه های) املاک، اشاره کرد. 

۷- در قانون، ضمانتهای اجرایی برای این امر پیش بینی شده است و چنانچه مشمولان، از پایانه های فروشگاهی و صندوق های فروش استفاده نکنند، علاوه بر ضمانتهای اجرایی دیگر که در قانون پیش بینی شده است، به میزان ۲ درصد فروش یا درآمد به عنوان جریمه مالیاتی لحاظ خواهد شد.

در پایان ضمن تقدیر و تشکر از کلیه هم استانیهای عزیز بخاطر مشارکت و همراهی با اداره کل امور مالیاتی استان بخاطر تسلیم به موقع اظهارنامه های مالیاتی و پرداخت مالیات ، این اداره کل آمادگی دارد تا پاسخگوی هر گونه سوال ، پیشنهاد ، انتقاد ، گزارش فرار مالیاتی و ... از طریق سامانه ارتباط مردمی اداره کل امور مالیاتی استان با شماره ۱۵۲۶ به طور شبانه روزی باشد .

روابط عمومی اداره کل امور مالیاتی استان سمنان

انتهای پیام/

ارسال نظر