نخستین جشنواره موسیر روستای هدف گردشگری حبشی برگزار شد
کارشناس مسئول امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از پیشبینی برداشت ۱۲۰۰ تن موسیر از مزارع این استان خبر داد و گفت: در سالجاری افزونبر ۱۹۳ هکتار موسیر در سطح مزارع کشاورزی استان کشت شده که بر اساس پیشبینی از این میزان سطح زیر کشت حدود ۱۲۰۰ تن محصول موسیر قابل برداشت خواهد بود.،
به گزارش مملکت آنلاین، کوروش کاظمی در نخستین جشنواره موسیر روستای حبشی شهرستان اسدآباد، میانگین برداشت موسیر از هر هکتار اراضی دیم را سه تن و اراضی آبی را ۱۲ تن برشمرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر اسدآباد پیشرو در زراعی بودن این محصول بوده ضمن اینکه یکی از واحدهای خوب استان در زمینه تولید و فرآوری و نیز صادرات موسیر نیز در روستای حبشی این شهرستان قرار دارد که این امر از نقش موثری در جلوگیری از صادرات خام و غیر فرآوری شده برخوردار است.
کاظمی ادامه داد: در حال حاضر بیشترین مقدار تولید موسیر استان همدان مربوط به شهرستان اسدآباد و بیشترین میزان سطح کشت موسیر به شهرستان درگزین اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه کشت موسیر به عنوان یکی از کشتهای کم آب بر بوده که هم به عنوان داروی گیاهی شناخته میشود و هم در سبد غذایی خانوادهها جا دارد، خاطر نشان کرد: با توجه به کم آب بر بودن این محصول، سازمان جهاد کشاورزی حمایت توسعه کشت این محصول را جز برنامه خود داشته و در همین ارتباط کشت این محصول را از لحاظ تامین کود شیمیایی کشاورزان و انجام کشت به صورت قراردادی حمایت میکند.
کاظمی تصریح کرد: با انجام کشت موسیر به صورت قراردادی کشاورزان موسیر کار دیگر مشکلی در رابطه با تامین نهاده و پیاز موسیر و نیز بازاریابی برای فروش نخواهند داشت و با خیال آسوده میتوانند توسعه کشت این محصول ارزشمند را انجام دهند.
پیشبینی برداشت ۹۰۰ تن موسیر از سطح مزارع اسدآباد
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد از پیشبینی برداشت ۹۰۰ تن موسیر از سطح مزارع این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: شهرستان اسدآباد در سالجاری دارای ۴۲ هکتار کشت موسیر بوده که برداشت موسیر از سطح این مزارع آغاز شده و تا اواخر خرداد ادامه دارد.
مسلم حسن آبادی با اشاره به اختصاص بیشترین و عمده پراکنش کشت موسیر شهرستان اسدآباد به روستای هدف گردشگری حبشی، تصریح کرد: در حال حاضر موسیر تولید شده این روستا با فرآوری لازم به صورت گرانول، پودر موسیر و پرک موسیر شده به سایر استانهای سطح کشور ارسال میشود ضمن اینکه محصول فرآوری شده این روستا به سایر کشورها نیز از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس، دبی، امارات کشورهای اروپایی، کانادا و استرالیا صادرات دارد.
نبود بیماری فشار خون و دیابت در اهالی حبشی به خاطر خوردن موسیر
آرزو صوفی، مسئول آموزش معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی شهرستان اسدآباد هم اظهار کرد: با توجه به اینکه گیاه موسیر از ریشه گیاهان دارویی بوده بنابراین یکی از خواص بسیار مهم آن کاهش فشار خون و دیابت است.
وی تصریح کرد: در مناطق و روستاهایی که این گیاه دارای رشد بوده و جز رژیم غذایی و قوت اصلی غذای مصرفی آنان به شمار میرود دیده شده که بیماریهای فشار خون و دیابت کمتری در این گونه مناطق وجود دارد.
وی با بیان اینکه موسیر به عنوان یک داروی طبیعی مورد استفاده قرار میگیرد، این گیاه سرشار از مواد مغذی حیاتی نظیر ویتامینهای C و B۶، فیبر، پتاسیم، کلسیم و آهن است، ادامه داد: مصرف موسیر به عنوان مکملی برای تقویت سیستم ایمنی، کاهش فشار خون، کاهش سطح کلسترول خون و حتی به عنوان یک عامل موثر در درمان سرطان معده شناخته شده است.
نخستین جشنواره موسیر روستای هدف گردشگری حبشی امروز_دوشنبه ۵ خرداد با حضور اهالی روستا و گردشگران برگزار شد. در حاشیه این جشنواره محصولات فرآوری شده موسیر اعم از گرانول موسیر، پودر خشک موسیر، موسیر پرک شده، ترشی موسیر نیز برای عرضه و بازدید و خرید عموم مردم برپا بود. در این جشنواره از میهمانان حاضر با آش دوغ محلی روستا با طعم موسیر پذیرایی شد.
انتهای پیام/