جشنواره گلابگیری شهرستان کاشان در سطح بینالمللی تقویم گردشگری ثبت شد
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع شهرستان کاشان از ثبت رویداد جشنواره گلابگیری شهرستان کاشان در سطح بینالمللی تقویم گردشگری وزارتخانه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خبر داد.
به گزارش مملکت آنلاین، علیرضا عبداللهزاده اظهار کرد: بهمنظور تحقق ساماندهی و حرفهای رویدادهای گردشگری در سند تحول دولت، رویداد گلابگیری شهرستان کاشان در تاریخ ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ و به شماره ۵۰۴۰۴۱۳۲ در سطح بینالمللی در فهرست رویدادهای گردشگری ایران به ثبت رسید.
وی افزود: گلابگیری، فراتر از فرآیند تولید گلاب، رویدادی فرهنگی، آیینی و اقتصادی است که طی دهههای گذشته به یکی از محورهای اصلی گردشگری بهاری در مرکز ایران تبدیلشده است.
دبیر ستاد گردشگری شهرستان کاشان تصریح کرد: گلاب تولید شده در دیگهای مسی سنتی، نهتنها بخش مهمی از سوغات منطقه را تشکیل میدهد، بلکه از دیرباز در آیینهای مذهبی همچون شستوشوی سالانه ضریح ائمه اطهار(ع) و مناسک حج مورداستفاده قرار دارد.
عبداللهزاده گفت: شیوه سنتی گلابگیری، که بهعنوان میراث ناملموس ایران ثبت شده، آیینی است که با گلچینی پیش از طلوع آفتاب و روشن شدن آتش دیگهای بزرگ آغاز میشود.
وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۱ که دی۱۴۰۱ برگزار شد، ثبت «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی کشور تصویب و بر این اساس روز ۲۰ اردیبهشت بهعنوان «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی ثبت شد.
دبیر ستاد گردشگری شهرستان کاشان تصریح کرد: آیین گلابگیری در مناطق مختلف شهرستان کاشان از اوایل اردیبهشت آغاز شده و تا اواسط خردادماه در شهرهایی چون قمصر، نیاسر و برزُک و همچنین در روستاهای اطراف برگزار میشود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع شهرستان کاشان گفت: الگوی شکفتن گل در منطقه کاشان، بهصورت تدریجی است که از نواحی کویری شروع شده و به سمت مناطق کوهستانی ادامه دارد که باعث جلب گردشگران، در بازه نسبتاً طولانی، برای شرکت در آیین گلابگیری شده است.
وی افزود: با توجه به گرایش روزافزون خانوادههای شهری به سفرهای کوتاهمدت طبیعتگردی، آیین گلابگیری کاشان توانسته سهم مؤثری در تقویت اقتصاد محلی، رونق مشاغل خانگی و زنده نگهداشتن سنتهای بومی ایفا کند.
عبداللهزاده خاطرنشان کرد: گلابگیری کاشان یکی از معدود آیینهایی است که توانسته پیوندی میان میراث، اقتصاد و گردشگری برقرار کرده و به یکی از برندهای ملی گردشگری فرهنگی ایران تبدیل شود.
انتهای پیام/