سردرد چه ارتباطی با هر مزاج طب سنتی دارد ؟
برای دانستن اینکه سردرد چه ارتباطی با هر مزاج طب سنتی دارد ، مقاله زیر را بخوانید.
به گزارش مملکت آنلاین، سردرد از دیدگاه طب سنتی را ابتدا بدانیم.
در طب سنتی، سردردها به ۴ دسته کلی تقسیم می گردد که عبارتند از: سردردهای صفراوی، سردردهای دموی، سردردهای بلغمی و سردردهای سوداوی.
سردرد صفراوی
علائم سردرد صفراوی عبارت است از:
- درد از پیشانی و جلوی سر شروع می شود
- در گرما و با عطرهای گرم تشدید می گردد
- این سردرد کل پیشانی و چشم را فرا می گیرد
- معمولا در آقایان بیشتر مشاهده می گردد
توصیه ها :
- از هوای تازه و خنک استفاده شود ، به خصوص در فصل تابستان از هوای پاکیزه و خنک کوهستان بیشتر بهره گرفته شود. همچنین سعی شود در ساعات گرم روز کمتر در معرض آفتاب و هوای گرم قرار گرفته شود
- در رژیم غذایی بیشتر از میوهجات و سبزیجات تازه و سالاد مناسب مزاج مثل کاهو و اسفناج استفاده شود
- از نوشیدن بیش از اندازه چای و قهوه پرهیز شود
- از هوا، محیط و فعالیتها و حالت روانی که موجب افزایش غلبه صفرا می گردند پرهیز گردد
- فعالیت زیاد و ورزش شدید صفرا را افزایش می دهند . فعالیت ورزشی مفرح وملایم مانند پیاده روی توصیه می شود
- از بیخوابی و کم خوابی (کمتر از ۵ ساعت) و دیر وقت به رخت خواب رفتن خودداری شود
- عصبانیت، هیجانات روانی و زیاد حرف زدن افراد با غلبه صفرا را تحت فشار قرار می دهد
سردردهای دموی
علائم سردردهای دموی عبارت است از:
- درد از پیشانی شروع و کل سر را فرا می گیرد
- و در شقیقه نبض دارد
- با گرما شدت می گیرد
- عصبانیت و عطرهای گرم از دیگر عوامل تشدید کننده هستند
- در مردان بیشتر دیده می شود.
توصیه ها :
- توصیه می شود جهت درمان این نوع سردرد و تعدیل خلط دم در بدن دستورات زیر رعایت شود
- ترک پر خوری تعداد دفعات غذا خوردن به دو بار در طول روز برسد، تخلیه ی جنسی متعارف (صحیح) خواب قیلوله، انجام حجامت، مصرف آبلیموی تازه، شنا، غذاهای خام (میوهجات و سبزیجات) خیار، کاهو، به خصوص سیب درختی ،حبوبات و غلات جوانه زده (مثل گندم، جوی دو سر، ماش و عدس)، بذرهای ملین ناشتا (مانند خاکشیر، اسفرزه، تخم ریحان، بالنگو، قدومه شیرازی، بارهنگ) میل شود
- از غذاهای سرخ شده، غذاهای چرب، شیرینیهای قنادی و مصنوعی، ادویههای تند، غذاهای شور، نمک دستکاری شده، انواع شوریجات مانند: کلم شور، خیار شور و…، گوشت زیاد، کره و خامه، غذاهای نشاسته ای، آب یخ، دوغ، نوشابه، تخم مرغ، نوشیدن مایعات همراه با غذا و یا بلافاصله بعد از آن، خرما، رطب، توت خشک، کشمش، سس، رب، سرکه و ترشیجات، سیر، چای، قهوه، نسکافه، بادمجان و غذاهای ساندویچی این موارد پرهیز شود
- برخی از موارد ذکر شده، از محصولات مصنوعی یا دستکاری شده ی کارخانه ای می باشد که از ارزش غذایی پایینی برخوردار هستند
سردرد های بلغمی
علائم سردردهای بلغمی عبارت است از:
- درد معمولا از گردن و پشت سر شروع می شود
- هنگام سردی و استرس تشدید می شود، با بوهای گرم آرام می شود
- بعضی مواقع همراه با حالت تهوع می باشد
- معمولا در بانوان بیشتر دیده می شود
توصیه ها :
در مورد سردردهای بلغمی لازم است که خلط بلغم در بدن به تعادل برسد که برای این منظور لازم است موارد و پرهیزات زیر رعایت شود:
- پرهیز از مصرف مواد غذایی مانند، برنج سفید اب کش شده، عدس، ماهی، ماکارونی و لازانیا، قهوه، نسکافه و چای، ماست و دوغ کشک، هندوانه و قارچ، ترشی، سماق، گوشت گاو، نان فانتزی
- مصرف سردی ها در صبحانه (مثل پنیر خیار گوجه)، سرکه و آبغوره
- مایعات همراه با غذا مصرف نشود
- آب یخ مصرف نشود
- عدم مصرف همزمان مواد خام و پخته (مثل ماست، ترشی، میوه ها و سالاد با انواع خورشت ها و …)
به طور کلی افزایش خلط بلغم و سردی و تری ناشی از سبک غلط زندگی (عدم تناسب در سکون و حرکت، استرس و خشم بالا، عدم مراقبت از رژیمغذایی و مصرف زیاد فست فود و نداشتن خواب و بیداری متعادل و متناسب) میتواند این مشکل را در افراد مستعد تسریع کند
سردرد های سوداوی
علائم سردردهای سوداوی عبارت است از:
- این سردرد معمولا کل سر را فرا می گیرد
- معمولا به هر بهانه ای این سردرد ایجاد می گردد
- سرو صدا، عصبانیت شلوغی، ترافیک ، استرس و آلودگی هوا و…
- سردرد شایع بین زنان و مردان در عصر حاضر می باشد
توصیه ها :
- از شرایط به وجود آمدن تشویش، درگیری فکری و منازعات و تماس با افراد غیرمتعادل پرهیز شود
- فعالیت ورزشی کافی متناسب با سن و توان جسمی به طور روزانه که منظور فعالیت شغلی یا کار در خانه نمیباشد، توصیه میگردد. استفاده از طبیعت، فضاهای شاد و آرام، تمرینات یوگا، تمرینات تنفسی عمیق به شکلی که حداقل ۵ الی ۱۰ دقیقه مبادرت به پر کردن کامل ریه ها نموده و به آرامی بازدم انجام شده که ترجیحاً در محیطهای باز و سرسبز بایستی صورت گیرد. از پوشش لباس تیره و نیز شنیدن آهنگهای حزن انگیز بایستی دوری کنید
- از مواد غذایی مضر که باعث تشدید سودا می شوندT شامل: سوسیس و کالباس، غذاهای آماده، غذای شب مانده، غذاهای کنسروی، مصرف زیاد ترشی، عدس، پنیرهای خشک، شکلات و مواد غذایی حاوی اسانس و طعم دهنده های صنعتی، سرکه یا آبلیموی شرکتی یا صنعتی، باقلا، عدس، ماش، غوره، سماق، انار ترش،گوشت گاو و گوساله، فست فود، چای، قهوه، نوشابه، سرکه، بادمجان، پنیر، ترشک، قره قروت، انواع ترشی، خیارشور و انواع شورها، ماست و دوغ پرهیز شود
- میزان مصرف برنج را به حداقل رسانده و در صورت مصرف، حتماً با زیره سیاه طبخ شود
انتهای پیام/