افتتاح پانزدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی در سیرجان

پانزدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی شامگاه سه شنبه با حضور معاون صنایع‌دستی دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در شهر سیرجان افتتاح شد.

افتتاح پانزدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی در سیرجان

به گزارش مملکت آنلاین، پانزدهمین نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی با حضور هنرمندان ۳۱ استان کشور از تاریخ ۱۴ تا ۱۸ آذرماه در محل پیاده‌راه گلیم شهر سیرجان بر پا شده است.

سیرجان به عنوان‌ شهر جهانی گلیم، نخستین شهر در کشور است که پس از مراکز استان ها میزبان نمایشگاه ملی صنایع دستی ایران شده است.

نقش های گلیم شیرکی پیچ جهانی سیرجان شوند

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع در این آیین گفت: آنچه در زمین و آسمان برای ما به عنوان اشرف مخلوقات آفریده شده، اینست که ما خانواده ای داریم که از هر چیزی هنر و استعداد می سازیم.

مریم جلالی افزود: مادران ما از رنگ و نقش، زندگی آفریده اند و فرزندان دیار کرمان و سیرجان با روح خانواده محور قدم در راه توسعه گذاشته اند.

وی تصریح کرد: برای نخستین مرتبه نمایشگاه صنایع دستی را در یک شهرستان برگزار می کنیم و سیرجان در این راه پیش قدم است که باید از عزم خانوادگی در این شهرستان به راه افتاده است، قدردانی کنم.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: سیرجان شهر جهانی گلیم شیرکی پیج است که نقش و نگارهای آن هیچ کدام شبیه به یکدیگر نیست و هر کدام قصه ای دارد.

وی ادامه داد: هنرمندان صنایع دستی سیرجان سفیر فرهنگی این شهرستان خواهند شد و امیدواریم جایگاه گلیم شیرکی پیچ سیرجان را در استان های دیگر نیز داشته باشیم.

جلالی تاکید کرد: معنی جهانی شدن و ملی شدن در این است که در هر مرکز استانی هنر بافت گلیم سیرجان شناسانده شود و تمام تلاش خود را می کنیم تا اقتصاد هویت بنیان با همگرایی صنعت و سنت شکل گیرد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطر نشان کرد: من حامل پیام عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، برای مردم کرمان و سیرجان هستم، زیرا اینجا از حیث میراث فرهنگی، قابلیت های گردشگری و هم ظرفیت های صنایع دستی نمونه است و امیدواریم زنجیره ارزش محصولات صنایع دستی این دیار تکمیل شود.

وی با اشاره به اینکه خانواده سیرجانی محور توسعه شهر خواهند بود افزود: برای نخستین مرتبه سیرجان توانست نقش خود را در حوزه صنایع دستی ایفا کند و نقش های گلیم شیرکی پیچ را باید در محصولات مختلف جهانی کنیم.

جلالی تصریح کرد: خلق محصول گلیم سیرجان از تولید تا بسته بندی و توزیع نیاز به همگرایی دارد تا به دنیا معرفی و صادر شود.

وی با بیان اینکه بنا به اظهار مسئولان شهر سیرجان ۵۰ فرصت سرمایه‌گذاری فراهم شده است گفت: امیدواریم این فرصت ها بر اساس نقشه آمایشی و ظرفیت های هویتی شکل بگیرد تا بتوانیم در سایر استان ها رنگ جهانی شدن سیرجان را داشته باشیم.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: امیدواریم گلیم شیرکی پیچ را به صادرات و ارزش افزوده تبدیل کنیم و هر کمکی از اعتبار و اختیار انجام می دهیم.

حضور ۲۰۰ غرفه صنایع دستی در نمایشگاه ملی سیرجان

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان در این آیین گفت: صنایع دستی امروز همه زوایای زندگی ما را پوشش می دهد و شاهد همدلی و میزبانی هنرمندان استانی کرمان هستیم

سعید شاهرخی افزود: شاهد عرضه محصولات صنایع دستی ۳۱ استان کشور در در ۲۰۰ غرفه هستین نمایشگاه ملی صنایع دستی سیرجان هستیم که ۱۲۰ غرفه متعلق به هنرمندان مختلف کشور و مابقی هنرمندان استان کرمان هستند.

وی تصریح کرد: شاهد نمایش زیبایی ها و هنر هنرمندان در شهر جهانی گلیم هستیم که نتیجه همکاری و هماهنگی همه مسئولان استان است.

گفتمان نو در حوزه صنایع دستی کشور ایجاد شده است

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمان گفت: صنایع دستی گویای هوش و استعداد ذاتی مردم کشور است و گفتمان نو و ادبیات جدیدی در حوزه صنایع دستی در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایجاد شده است.

علی بیگ زاده افزود: جای جای استان کرمان صنایع دستی مختص به خود را دارد و امروز شاهد افتتاح نمایشگاه صنایع دستی با حضور ۳۱ استان کشور در سیرجان هستیم.

وی تاکید کرد: بیمه کردن هنرمندان صنایع دستی، پرداخت تسهیلات و راه اندازی کارگاه های صنایع دستی و موزه های مردم شناسی در شهرهای استان، ارتقای شاخص های شهر جهانی گلیم سیرجان و فراهم کردن زمینه صادرات صنایع دستی از منطقه آزاد سیرجان را از حوزه معاونت وزارت میراث فرهنگی تقاضا داریم.

حرکت به سمت درآمدهای پایدار با توجه به صنایع دستی

فرماندار سیرجان گفت: سیرجان به عنوان‌ اولین شهرستان پس از مراکز استان های کشور افتخار پیدا کرده تا میزبان نمایشگاه صنایع دستی ملی باشد.

علی یعقوبی پور با اشاره به سابقه کهن صنایع دستی در شهرستان سیرجان افزود: سیرجان شهر جهانی گلیم است و روستای دارستان روستای جهانی گلیم شیرکی پیچ است

وی تاکید کرد: شرکت های معدنی سیرجان گام های بزرگی در زمینه میراث فرهنگی و گردشگری برداشته اند و بزرگترین دهکده گردشگری در شهرستان سیرجان احداث شده است.

فرماندار سیرجان اظهار داشت: باید به سمت گردشگری که جزو در آمدهای پایدار است برویم تا از نفت فاصله بگیریم و می توانیم با برگزاری چنین نمایشگاه هایی بازاریابی حرفه ای برای حضور کالاهای داخلی در خارج از کشور داشته باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر