پژوهشگران چینی مدعی آسیب نوشابه به کبد شدند

تنها یک قوطی نوشابه در روز کافی است که کبد آسیب ببیند.

پژوهشگران چینی مدعی آسیب نوشابه به کبد شدند

به گزارش مملکت آنلاین، پژوهش تازه‌ای از دانشگاه «سوتژو» در چین هشدار داده است که نوشیدن تنها یک قوطی نوشابه گازدار در روز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال سوخت‌وساز (MASLD) را تا حدود ۶۰ درصد افزایش دهد.

این تحقیق نشان می‌دهد که حتی نوشیدنی‌های بدون قند نیز می‌توانند اثرات مشابهی بر سلامت کبد داشته باشند.

بر اساس گزارش منتشرشده در پایگاه علمی «یورک‌الرت»، تیمی از محققان چینی داده‌های تغذیه‌ای بیش از ۱۲۳ هزار فرد بزرگسال بریتانیایی را که سابقه بیماری کبدی نداشتند، مورد بررسی قرار دادند. از این افراد خواسته شد پرسش‌نامه‌هایی درباره میزان مصرف روزانه نوشیدنی‌های گازدار پر کنند.

نتایج نشان داد افرادی که روزانه نوشیدنی‌های حاوی قند مصرف می‌کنند، ۵۰ درصد بیش از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. این میزان برای کسانی که نوشیدنی‌های کم‌قند یا بدون قند مصرف می‌کنند، به حدود ۶۰ درصد می‌رسد. در طول ده سال پیگیری این پژوهش، در مجموع ۱۱۷۸ نفر به این بیماری مبتلا شدند و ۱۰۸ نفر از آنان به دلیل مشکلات کبدی جان باختند.

یافته‌های این پژوهش روز سه‌شنبه در کنفرانس اتحادیه اروپایی بیماری‌های گوارشی در برلین ارائه شد. نتایج نشان می‌دهد جایگزین کردن نوشابه‌های گازدار با آب می‌تواند خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش دهد.

«لی هی‌لیو»، پژوهشگر بیماری‌های گوارشی در بیمارستان وابسته به دانشگاه سوتژو، گفت: «میزان بالای قند در نوشابه‌ها باعث افزایش سریع قند خون و انسولین می‌شود و در نهایت وزن بدن و سطح اسید اوریک را بالا می‌برد. این روند موجب تجمع چربی در کبد و افزایش خطر التهاب‌های کبدی می‌شود.»

او افزود: «نوشیدنی‌های کم‌قند یا بدون قند نیز ممکن است از طریق تغییر در باکتری‌های روده، تأثیر بر احساس سیری یا افزایش میل به خوردن شیرینی‌جات، به سلامت کبد آسیب بزنند و حتی ترشح انسولین را تحریک کنند.»

انتهای پیام/
منبع: العین فارسی

ارسال نظر