حراج میلیون دلاری بزرگترین تکه سیاره مریخ در زمین
بزرگترین تکه از مریخ بر زمین به قیمت میلیونها دلار به حراج گذاشته میشود.
به گزارش مملکت آنلاین، خانه حراج ساتبیز در نیویورک قرار است تکهای از مریخ را به فروش بگذارد؛ قطعهای تاریخی و بسیار نایاب که برای نخستینبار به حراج گذاشته میشود. ساتبیز میگوید خریدار نهایی صاحب بخشی از تاریخ خواهد شد.
این سنگ ۲۵ کیلویی قرار است روز چهارشنبه در حراجی نیویورک عرضه شود و قیمت پیشنهادی اولیه آن بین ۲ تا ۴ میلیون دلار (حدود ۱٫۷ تا ۳٫۴ میلیون یورو) برآورد شده است. اما چرا اینقدر گران؟
چون این فقط یک تکه سنگ معمولی نیست؛ این بزرگترین قطعه مریخ است که تاکنون روی زمین پیدا شده است.
این شهابسنگ مریخی که با کد «NWA ۱۶۷۸۸» شناخته میشود، در قالب یک حراج با موضوع «تاریخ طبیعی» عرضه میشود؛ حراجی که اسکلت یک دایناسور «سراتوسور» جوان را هم شامل میشود، دایناسوری بیش از دو متر قد و حدود سه متر طول.
ساتبیز میگوید این شهابسنگ پس از برخورد یک سیارک عظیم به سطح مریخ از آن جدا شده و بعد از سفری ۲۲۵ میلیون کیلومتری به زمین، در صحرای بزرگ آفریقا سقوط کرده است.
این تکه سنگ قهوهای مایل به قرمز حدود ۷۰ درصد بزرگتر از دومین قطعه مریخی یافتشده روی زمین است و بهتنهایی تقریبا ۷ درصد از تمام مواد مریخی شناختهشده در زمین را تشکیل میدهد. ابعاد آن حدود ۳۷ سانتیمتر طول، ۲۸ سانتیمتر عرض و ۱۵ سانتیمتر ارتفاع است.

کاساندرا هاتون، معاون بخش علوم و تاریخ طبیعی ساتبیز، میگوید: «این شهابسنگ مریخی با اختلاف زیاد، بزرگترین تکهای است که تا به حال از مریخ روی زمین پیدا کردهایم. بنابراین این قطعه بیش از دو برابر چیزی است که پیشتر تصور میکردیم بزرگترین تکهی مریخی پیداشده است»
به گفته ساتبیز، این سنگ کشف بسیار نادری است. از میان بیش از ۷۷ هزار شهابسنگی که تاکنون در زمین پیدا شدهاند، فقط ۴۰۰ مورد منشاء مریخی دارند.
هاتون میگوید یک تکه کوچک از این شهابسنگ جدا شده تا مورد آزمایش قرار بگیرد و اصالت آن تایید شود. بررسیها نشان داده که این سنگ نوعی «شرگوتیت الیوین-میکروگابرو» است که از سرد شدن آرام مواد مذاب مریخی شکل گرفته و بافت درشتدانهای دارد که عمدتا از پیروکسن، ماسکلینیت و الیوین تشکیل شده است.
سطح این سنگ حالتی شیشهای دارد که احتمالا در اثر گرمای شدید ورود به جو زمین به وجود آمده است. هاتن میگوید همین ظاهر خاص نخستین سرنخی بود که نشان میداد این صرفا یک تکهسنگ معمولی نیست.

ساتبیز میگوید مشخص نیست دقیقا چه زمانی این شهابسنگ به زمین برخورد کرده اما آزمایشها نشان میدهند که احتمالا در سالهای اخیر این اتفاق افتاده است.
در کنار این شهابسنگ، اسکلت دایناسور سراتوسور جوان هم به حراج گذاشته میشود؛ اسکلت عظیمی که در سال ۱۹۹۶ در ایالت وایومینگ آمریکا کشف شد، جایی که به معدن طلای فسیل دایناسورها معروف است.
متخصصان حدود ۱۴۰ استخوان فسیلشده را بههم وصل کردهاند و با کمک مواد مصنوعی، اسکلت را بهگونهای مونتاژ کردهاند که آماده نمایش است.
ساتبیز میگوید احتمالا این دایناسور متعلق به دوره ژوراسیک، یعنی حدود ۱۵۰ میلیون سال پیش باشد. ارزش تخمینی آن بین ۴ تا ۶ میلیون دلار (حدود ۳٫۴ تا ۵٫۱ میلیون یورو) برآورد شده است.
با این حال مشخص نیست که این اقلام کمیاب واقعا با این قیمتها به فروش برسند یا نه؛ چرا که تا به حال چنین نمونههایی در حراجی عرضه نشدهاند. ساتبیز میگوید هرکس که در نهایت این اقلام نادر را بخرد، صاحب تکهای بیهمتا از تاریخ خواهد شد.
انتهای پیام/