تنهایی، مغز را کوچک می‌کند

دانشمندان هشدار دادند که تنهایی می‌تواند مغز را کوچک ‌کند.

تنهایی، مغز را کوچک می‌کند

به گزارش مملکت آنلاین، محققان می‌گویند تنهایی و انزوای اجتماعی صرفاً یک حس عاطفی نیستند، بلکه تأثیرات فیزیکی مخربی بر ساختار مغز دارند. براساس ۲ پژوهش مختلف‌، انزوای اجتماعی با کاهش حجم ماده خاکستری مغز و افزایش ۲۶ درصدی خطر ابتلا به زوال عقل در ارتباط است.

محققان در ۲ پژوهش بزرگ شواهد محکمی را درباره تأثیرات فیزیکی انزوای اجتماعی بر مغز انسان ارائه می‌دهند. این یافته‌ها نشان می‌دهد که مغز انسان برای حفظ سلامت خود، به تعاملات اجتماعی نیاز دارد و انزوا می‌تواند به معنای واقعی کلمه آن را کوچک کند.

در یک پژوهش گسترده که بر روی داده‌های نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر از بیوبانک بریتانیا و برای مدت ۱۲ سال انجام شد، محققان به نتایج زیر دست یافتند:

کاهش حجم مغز: افرادی که به عنوان «منزوی اجتماعی» طبقه‌بندی شده بودند (زندگی تنها، تماس کمتر از یک بار در ماه با دوستان و خانواده)، حجم ماده خاکستری کمتری در نواحی مهم مغز خود داشتند. این نواحی شامل هیپوکامپ (مرکز یادگیری و حافظه که در آلزایمر زودتر آسیب می‌بیند)، لوب پیشانی (مرکز برنامه‌ریزی و توجه) و لوب گیجگاهی (مرکز پردازش صدا و حافظه) بودند.

افزایش ۲۶ درصدی خطر زوال عقل: این مطالعه نشان داد که افراد منزوی اجتماعی، حتی پس از در نظر گرفتن عواملی مانند افسردگی، ۲۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل در آینده قرار دارند.

یک مطالعه دیگر بر روی نزدیک به ۹ هزار فرد مسن در ژاپن نیز این یافته‌ها را تأیید کرد. این پژوهش نشان داد افرادی که کمترین تماس اجتماعی را داشتند، نه‌تنها حجم کلی مغزشان به طور قابل توجهی کوچک‌تر بود، بلکه دارای ضایعات ماده سفید (نشانه‌ای از آسیب مغزی) بیشتری نیز بودند.

انتهای پیام/

ارسال نظر