فلفل و خواص بی‌نظیر آن

فلفل یکی از پراستفاده ترین مواد در غذا و کنار غذاست.

فلفل و خواص بی‌نظیر آن

به گزارش مملکت آنلاین، مزاج فلفل، گرم و خشک بوده و بسیار قوی است. مزاج انوع سیاه آن، گرم تر و قوی تر از سایر انواع دیگر آن است و حرارت زیادی تولید می کند. اکثر حکما، درجه ی سه قدرت را برای آن قائل هستند؛ اما، ابن سینا، آن را درجه چهار می داند.

خواص و مزایای استفاده از فلفل:

  • افرادی که زیاد فلفل مصرف می کنند، به تدریج، بدن های چروکیده و لاغری پیدا می کنند؛ زیرا، فلفل سبب گرم شدن معده، کبد و اعضا بدن می شود. به همین دلیل، توصیه می کنیم افرادی که دچار سردی معده و کبد هستند (که یکی از نشانه های آن ضعف عمل هضم است)، می توانند از این گیاه، به میزان بیشتری نسبت به دیگران استفاده کنند. بنابراین، برای رفع برخی انواع رفلاکس و نفخ که ناشی از سردی و رطوبت معده هستند، نیز بسیار مفید است. می توان به غذاهایی که سرد و نفاخ هستند، فلفل اضافه کرد تا از سردی و مضرات آن ها کاسته شود.
  • فلفل، برای کاهش درد مفید است. امروزه محصولاتی در بازار و داروخانه داریم که از فلفل گرفته شده است. همچنین، در طب سنتی، مسکن درد است و روغن گیاهی حاوی آن نیز، همین خاصیت را دارد و به صورت موضعی، برای دردهای مزمن عضلات و مفاصل که ناشی از سردی و اسپاسم باشند، مفید است. ناگفته نماند، اگر به صورت معتدل، متناسب با غذا، فصل و اقلیم استفاده شود، برای انسان مفید میباشد.
  • فلفل، با خاصیت خشک کننده بودن، تحلیل برنده ی مواد و اخلاط زائد و غلیظ است و با همین مکانیزم، می تواند موجب خوش بو شدن بدن و پاکسازی اعضا و جوارح شود.
  • فلفل، با دفع رطوبت های زائد مغز و تحریک نسبی آن، سبب تقویت حافظه و افزایش توجه و گیرایی مطالب و کاهش منگی می شود و نیز، برای برخی انواع فلج و سستی ها که ریشه مغزی دارند هم مفید است.
  • فلفل، برای سرفه و رفع سرفه ناشی از سردی و تنگی نفس ناشی از سردی، بسیار مفید است.
  • کسانی که در سیستم ریوی، بلغم زائد دارند، می توانند از فلفل بهره مند شوند. نیاز به تاکید نیست که برای رسیدن به این خواص، باید به طور معقول و منطقی از این دارو استفاده کرد، چرا که مقادیر مصرف زیاد آن،  قطعا بسیار مضر خواهد بود.

مصرف فلفل در غذا

طبق قاعده، ادویه ای که به غذا افزوده می شود، می بایست، متناسب با مزاج غذا و مصلح آن باشد و ترجیحا، نباید برای یک غذا از چند نوع ادویه استفاده نمود. به عنوان مثال، اگر مزاج غذا گرم است، مثل اکثر سرخ کردنی ها یا کباب گوشت های قرمز، نباید همراه با این  مواد غذایی، ادویه های گرم، مانند فلفل استفاده شود. زیرا، حرارت غذا بالاتر رفته و در بدن، اخلاط و مواد سوخته و سمی و صفرای غیرطبیعی تولید می کند و منجر به عوارض کوتاه مدت (داغی بدن، جوش و کهیر، سوزش ادرار و خارش پوست و ...) و بلند مدت (لک های پوستی، التهاب و زخم های گوارشی و حتی سرطان) می شود؛ به همین دلیل، به همراه کباب، سماق مصرف می شود که طبع خنکی دارد.

انتهای پیام/

نویسنده: دکتر میرغضنفری

ارسال نظر