۵۷ مهاجر آفریقایی از جمله زن و کودکان در سواحل لیبی غرق شدند

سازمان ملل اعلام کرد: دست کم ۵۷ مهاجر شامل چندین زن و کودک در سواحل لیبی غرق شدند.

۵۷ مهاجر آفریقایی از جمله زن و کودکان در سواحل لیبی غرق شدند

به گزارش مملکت آنلاین، سازمان بین‌المللی مهاجرت اعلام کرد که در پی واژگونی قایق حامل مهاجران آفریقایی در روز دوشنبه در سواحل لیبی دست کم ۵۷ نفر غرق شده و احتمالا همه آنها جان باخته‌اند.

این آخرین مورد از فجایع انسانی غرق در دریای مدیترانه است که در آن مهاجرانی به امید زندگی بهتر در اروپا، قربانی می‌شوند.

صفا مساحلی، سخنگوی سازمان بین‌المللی مهاجرت گفت که این قایق روز یکشنبه شهر ساحلی خمس را ترک کرده بود. خانم مساحلی گفت که حداقل ۷۵ مهاجر از جمله زنان و کودکان سرنشینان این قایق بودند. او گفت که ۲۰ زن و دو کودک در میان ۵۷ مهاجر غرق شده‌ هستند.

خانم مساحلی گفت: «۱۸ نفر از مهاجران توسط ماهیگیران و گارد ساحلی لیبی نجات یافتند و به ساحل بازگردانده شدند.»

به گفته او بازماندگان این حادثه که شهروندان نیجریه، غنا و گامبیا هستند گفته‌اند که قایق به دلیل مشکل فنی متوقف و سپس در میان شرایط بد آب و هوایی واژگون شده است.

واژگونی قایق حامل مهاجران در روز دوشنبه دومین فاجعه‌ دریایی در کمتر از یک هفته در سواحل لیبی است که سرنشینان آن تلاش داشتند تا به اروپا برسند.

بر اساس اعلام سازمان بین‌المللی مهاجرت وابسته به سازمان ملل متحد، دست کم ۲۰ مهاجر دیگر نیز که روز چهارشنبه تلاش داشتند به اروپا بروند در دریا غرق شدند. این نهاد بین‌المللی احتمال داده است که تمام این افراد کشته شده باشند.

تلاش مهاجران برای خروج از لیبی و رسیدن به اروپا در ماه‌های گذشته افزایش یافته است. سازمان عفو بین‌الملل گفت که در شش ماه اول سال جاری، بیش از ۷ هزار نفر در دریا رهگیری، بازداشت و به اردوگاه‌هایی در لیبی منتقل شده‌اند.

بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت در اوایل ماه جاری، تعداد مهاجران و پناهجویانی که هنگام تلاش برای رسیدن به اروپا در گذرگاه‌های خطرناک دریایی جان خود را از دست داده‌اند در مقایسه با شش ماه اول سال ۲۰۲۰ بیش از دو برابر شده است.

در این گزارش اعلام شده است که حداقل هزار و ۱۴۶ نفر در فاصله ژانویه و ژوئن در دریا غرق شده‌اند در حالی که مسیر دریای مدیترانه‌ میان لیبی و ایتالیا مرگبارترین راه بوده و ۷۴۱ نفر قربانی گرفته است.

مرگبارترین حادثه‌ غرق کشتی حامل مهاجران ۲۲ آوریل در نزدیکی لیبی رخ داد، زمانی که ۱۳۰ نفر با وجود ارسال چندین پیام درخواست کمک اضطراری در دریا غرق شدند.

از لیبی به عنوان نقطه‌ عبور غالب مهاجران برای فرار از جنگ و فقر در آفریقا و خاورمیانه یاد می‌شود. این کشور نفت خیز پس از سرنگونی معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ دچار هرج و مرج شد.

گروه‌های حقوق بشری و نهادهای بین‌المللی وابسته به سازمان ملل متحد که بر امور مهاجران و پناهندگان نظارت دارند سال‌هاست که با استناد به شهادت مهاجران بازمانده، در مورد سوءاستفاده‌ نهادینه از این افراد در اردوگاه‌های لیبی هشدار می‌دهند.

کار اجباری، ضرب و شتم، تجاوز و شکنجه از جمله مواردی است که در گزارش های نهادهای بین‌المللی ناظر بر امور مهاجران در لیبی منتشر شده است. بر اساس این گزارش ها سوءاستفاده‌ از مهاجران معمولاً با تلاش برای اخاذی از خانواده‌های آنان پیش از صدور اجازه‌ خروج از لیبی با قایق قاچاقچیان همراه است.

اوایل ماه ژوئیه، مسئولان دریایی لیبی اعلام کردند که یکی از کشتی‌های گارد ساحلی این کشور به یک قایق مهاجران که در مدیترانه تعقیب می‌شد، شلیک کرده است. آن‌ها گفتند که این اقدامشان به جهت ممانعت از جرکت قایق‌ها به سمت اروپا و به خطر انداختن جان مهاجران بوده است.

انتهای پیام/

منبع: یورونیوز

ارسال نظر