هشدار سازمان جهانی بهداشت درخصوص موج جدید کرونا در چین

سازمان جهانی بهداشت درخصوص افزایش نگران کننده موارد ابتلا به کرونا در چین هشدارداد.

هشدار سازمان جهانی بهداشت درخصوص موج جدید کرونا در چین

به گزارش مملکت آنلاین، رییس سازمان جهانی بهداشت موج بی‌سابقه موارد ابتلا به کووید در چین را «بسیار نگران‌کننده» خواند و از پکن خواست تا اطلاعات دقیقی درباره این وضعیت ارائه دهد.

تدروس آدهانوم در یک نشست هفتگی گفت: «سازمان جهانی بهداشت نسبت به وضعیت در حال تغییر چین بسیار نگران است.» او از چین اطلاعات دقیقی درباره شدت بیماری، شمار و وضعیت بستری‌شدگان در بیمارستان‌ها و الزامات مراقبت‌های ویژه درخواست کرد.

این در حالی است که به گفته چندین دانشمند برجسته و مشاور سازمان جهانی بهداشت ممکن است هم‌اکنون برای اعلام پایان جهانی وضعیت اضطراری همه‌گیری کووید ۱۹ به دلیل موج ویرانگر احتمالی در چین خیلی زود باشد.

سازمان جهانی بهداشت نسبت به وضعیت در حال تغییر چین بسیار نگران است.  |  تدروس آدهانوم - رییس سازمان جهانی بهداشت

این نظرات زمانی تغییر کرد که چین پس از افزایش موارد ابتلا و اعتراض‌های عمومی‌ بی‌سابقه، کاهش محدودیت‌های مرتبط با سیاست‌ «کووید صفر» را در دستور کار قرار داده است. حالا پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که دومین اقتصاد بزرگ جهان پس از تغییر ناگهانی مسیر ممکن است با مرگ بیش از یک میلیون نفر در سال ۲۰۲۳ مواجه شود.

ماریون کوپمنز، ویروس شناس هلندی که در کمیته سازمان جهانی بهداشت وظیفه مشاوره در مورد وضعیت اضطراری کووید را برعهده دارد گفت: «سوال این است که آیا می‌توان در حالی که بخش مهمی از جهان به تازگی وارد موج دیگری از کووید شده است، بگوییم که در دوران پساکرونا قرار داریم؟ واضح است که ما در مرحله بسیار متفاوتی [از همه‌گیری] هستیم.»

رییس سازمان جهانی بهداشت در ماه سپتامبر گفته بود که «پایان این بیماری همه گیر نزدیک است». او حتی هفته گذشته به خبرنگاران در ژنو گفته بود که «امیدوار است» وضعیت اضطراری مرتبط با شیوع کرونا در سال ۲۰۲۳ پایان یابد.

اظهارات قبلی آقای آدهانوم این امیدواری را ایجاد کرده بود که این آژانس سازمان ملل می‌تواند به زودی بالاترین سطح هشدار برای کووید را که از ژانویه ۲۰۲۲ تاکنون برقرار است، حذف کند.

کوپمنز و سایر اعضای کمیته مشورتی سازمان جهانی بهداشت اواخر ماه ژانویه توصیه‌های خود را درباره سطح هشدار ارائه خواهند کرد و رییس سازمان جهانی بهداشت هم تصمیم نهایی را می‌گیرد. او همچنین موظف نیست که از توصیه‌های کمیته مشورتی پیروی کند.

شهرهای سراسر چین روز سه‌شنبه همزمان با افزایش موارد ابتلا به کرونا برای نصب تخت‌های بیمارستانی و ساخت کلینیک‌های غربالگری در تلاش بودند. مقامات هم گزارش مرگ ۵ نفر را اعلام کردند که نگرانی بین‌المللی از تصمیم غیرمنتظره پکن درباره کاهش محدودیت‌ها را افزایش داده است.

در کنار خطرات برای چین، برخی از چهره‌های بهداشت جهانی هشدار داده‌اند که انتشار گسترده ویروس در داخل این کشور به آن فرصت جهش داده و به طور بالقوه می‌تواند یک نوع جدید و خطرناک از بیماری را پدید آورد.

انتهای پیام/

منبع: یورونیوز

ارسال نظر