چینیها، باتری خود شارژ شو ساختند
دانشمندان چینی در دستاوردی جدید،باتری زیستی که با باکتری خودش را شارژ میکند، ساختند.
به گزارش مملکت آنلاین، دانشمندان مؤسسه فناوری پیشرفته شنژن (SIAT) از آکادمی علوم چین، باتری زیستی جدیدی تولید کردهاند که از میکروارگانیسمهای الکتروفعال برای تولید انرژی استفاده میکند.
این باتری قابلحمل در ابعاد کوچک و با استفاده از هیدروژل زنده طراحی شده که درون آن بیوفیلمهای باکتری «Shewanella oneidensis MR-1» قرار دارد. این باکتریها درون ماتریکس آلژینات کپسوله شدهاند و با کمک چاپ سهبعدی میتوان آنها را به اشکال سفارشی تولید کرد.
در این باتری از جوهر زیستی برای آند، ژل آلژینات حاوی «K3[Fe(CN)6]» برای کاتد و غشای نفیون برای تبادل یونی استفاده شده است. این طراحی از ساختار باتریهای لیتیومی الهام گرفته و در قالب باتری استاندارد مدل ٢٠٣٢ ساخته شده است.
این باتری زیستی توانسته در تستها، راندمانی بیش از ۹۹.۵ درصد طی ۵۰ چرخه شارژ و دشارژ داشته باشد که نشاندهنده اتلاف انرژی بسیار پایین است. همچنین توانسته تا ۱۰ بار خودش را شارژ کند و پس از عملیات بقای سلولها با نرخ ۹۰ درصدی حفظ شده است.
از دیگر ویژگیهای قابلتوجه آن میتوان به ظرفیت ویژه ۰.۴ میلیآمپرساعت بر گرم، چگالی توان ۸.۳۱ میکرووات بر سانتیمترمربع و چگالی انرژی ۰.۰۰۸ واتساعت بر لیتر اشاره کرد.
انتهای پیام/