حسینی در همایش بازنمایی هویت روستایی: دولت، جذابیت زندگی در روستا را افزایش می دهد

معاون رئیس جمهور با تاکید بر اهتمام ویژه دولت برای بهبود و ارتقای شرایط زندگی در مناطق روستایی و عشایری گفت: دولت مصمم است با تکمیل وایجاد زیرساخت‌های لازم، توسعه گردشگری، شناسایی و معرفی آداب و سنت های شاخص و تقویت اقتصاد روستا، جذابیت زندگی در روستا را افزایش دهد.

حسینی در همایش بازنمایی هویت روستایی: دولت، جذابیت زندگی در روستا را افزایش می دهد

به گزارش مملکت آنلاین، سیدمحمد حسینی روز پنجشنبه در اولین همایش بازنمایی هویت روستایی و در جمع صمیمی و باصفای روستائیان، با اشاره به باورهای عمیق روستاییان و عشایر سرافراز کشورمان به ارزش های دینی و انقلابی و با تجلیل از روحیه سخت کوشی، تلاش و همت روستاییان در حوزه تولید، اظهار کرد: امروز کشور نیازمند کار و تلاش خستگی ناپذیر است و باید فرهنگ و روحیه کار، در جامعه ترویج و نهادینه شود، ضمن اینکه باید روستاها مزیت تولیدی خود را حفظ کرده و مراقبت کنند که به مصرف کننده کالاهای شهری تبدیل نشوند.

وی کشاورزی، دامداری، صنایع دستی، گردشگری و بومگردی و صنایع تبدیلی را از ظرفیت ها و جاذبه های مناطق روستایی و عشایری توصیف کرد و بر لزوم برنامه ریزی و تلاش برای فعال کردن این حوزه ها با هدف تقویت اقتصاد روستا تاکید کرد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اهمیت احیای بازی های محلی و ترویج آن در بین کودکان و نوجوانان خاطرنشان کرد: بازی های روستایی و محلی دارای تحرک و شادابی بوده و روحیه کار دسته جمعی را در بین کودکان تقویت می کرد، در حالیکه بازی های اینترنتی، به ذهن و روان کودکان آسیب می زند.

حسینی امنیت غذایی کشور را متکی به روستا و تلاش روستاییان دانست و گفت: به واسطه جنگ اوکراین بسیاری از کشورهای اروپایی با مشکلات غذایی مواجه شدند و دولت برای کنترل شرایط بلافاصله تصمیم گرفت تا محصول گندم کشاورزان را خریداری کند و در این راستا بیش از ۷ میلیون تن گندم جمع آوری شد ضمن اینکه کشاورزان نیز با دریافت مبلغ محصولات خود، نسبت به تلاش و تولید بیشتر تشویق شدند.

وی با تاکید بر اهتمام نظام اسلامی بر رسیدگی و اجرای عدالت در روستاها و مناطق محروم اظهار داشت: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از روستاهای کشورمان فاقد امکانات و زیرساخت های اولیه بودند و رژیم گذشته هیچ توجهی به این مناطق نداشت اما بلافاصله پس از پیروزی انقلاب با تشکیل جهاد سازندگی، بنیاد مسکن و کمیته امداد رفع مشکلات و نیازهای روستاییان مورد توجه قرار گرفت و در این راستا در حوزه تکمیل زیرساخت های روستایی به طور متوسط ۹۰ درصد، برق‌رسانی ۹۵ درصد، آب شرب ۸۰ درصد و در بخش مخابرات و اینترنت اینترنت نیز اقدامات قابل توجهی انجام شده است.

حسینی تاکید کرد: دولت مصمم است جاذبه های موجود در روستا ها از جمله آداب و سنت ها، بازی های محلی، غذا و خوراکی، گردشگری و بوم گردی و صنایع دستی را مورد حمایت قرار دهد تا با رونق کسب و کار در روستاها، مهاجرت معکوس به این مناطق انجام شود.

معاون رئیس‌جمهور گفت: دولت برنامه راهبردی در حوزه بهداشت و سلامت، بهسازی و بازسازی زیرساخت ها و راه های روستایی و مسکن و اشتغال دارد و در یک سال گذشته اقدامات و فعالیتهای بی شماری در این حوزه آغاز شده که برخی از آنها به نتیجه رسیده است.دولت بر این باور است که باید روستاها آباد شوند و به این منظور اختصاص تسهیلات برای ایجاد آبادانی و رونق در روستاها ضروری است همچنان که بیمه روستایی، تصمیم گرفته است که یک میلیون نفر از روستاییان را مشمول بیمه قرار دهد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به حضور پررنگ روستاییان در دفاع از اسلام و تمامیت ارضی کشورمان در دوران دفاع مقدس به ۱۵۰ شهید این منطقه روستایی اشاره کرد و گفت: پیر و جوان روستایی در دوران دفاع مقدس با روحیه رشادت، غیرت، فداکاری و شهادت طلبی اجازه ندادند به تمامیت ارضی و ارزشهای دینی لطمه وارد شود. لذا اهتمام مسئولین و دولتمردان برای رفع مشکلات مناطق روستایی مضاعف است.

حسینی گفت: تنوع آداب و سنت ها در مناطق روستایی و عشایری رنگین‌کمانی از خصلت های نیکو و پسندیده مردم این سرزمین است که باید همه آنها به دقت شناسایی و در قالب کارگاه‌های آموزشی و مهارت آموزی به نسل جدید معرفی شود و نباید بگذاریم به فراموشی سپرده شود.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به اینکه بسیاری از مفاخر، اندیشمندان، شعرا و علمای برجسته کشورمان از مناطق روستایی بودند اظهار کرد: مناطق روستایی و عشایری از ظرفیت‌ها و استعدادهای انسانی کم نظیری برخوردار هستند و باید این استعداد ها و افراد نخبه شناسایی و مورد حمایت قرار بگیرند.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دولت در برنامه هفتم توسعه که در حال تدوین است، و سند الگوی اسلامی و ایرانی، پیشرفت روستاها مورد توجه ویژه قرار خواهد داد.

وی افزود: دولت همچنین با معافیت مالیاتی مراکز اقامتی گردشگری و بوم گردی تلاش می‌کند تا انگیزه تاسیس اینگونه مراکز را توسط کارآفرینان و سرمایه گذاران افزایش دهد همچنین با بیمه نمودن فعالان صنایع دستی، زمینه رونق این محصولات را فراهم آورد.

در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین سید سعید حسینی نماینده ولی فقیه در کاشان و نیز فرماندار در سخنانی حضور حسینی در این همایش را نقطه عطفی برای رونق و آبادانی روستای پنداس، روستاهای اطراف و تبدیل پنداس به منطقه ویژه گردشگری روستایی دانستند.

معاون رئیس جمهور صبح امروز با استقبال نماینده ولی فقیه در کاشان، فرماندار و مسئولین ارشد محلی وارد کاشان شد و بلافاصله پس از ورود با حضور در گلزار شهدای گمنام راوند به مقام والای شهیدان ادای احترام کرد. حسینی همچنین پیش از حضور در محل همایش بازنمایی هویت روستایی از نمایشگاه محصولات و صنایع دستی اهالی روستای پنداس بازدید و ضمن گفتگوی گرم و صمیمی، از تلاش آنان قدردانی کرد. با حضور معاون رئیس جمهور همچنین دفتر میراث بانی روستای تاریخی پنداس و مرکز بوم گردی روستا افتتاح شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر