کارفرمایان میتوانند برای حفظ نیروی کار، قراردادهایی با ثبات بیشتر منعقد کنند
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در برخی شهرهای صنعتی کشور، گفت: اینکه همزمان با این کمبود، قراردادهای کوتاهمدت کار بسته میشود، نوعی پارادوکس در بازار کار است.
به گزارش مملکت آنلاین، پروانه رضایی پنجشنبه در جشن روز کارگر که در تشکیلات خانه کارگر ساوه و زرندیه برگزار شد اظهار کرد: اگرچه قراردادهای موقت از نظر قانونی پذیرفته شدهاند، اما این بدان معنا نیست که الزامی برای کوتاهمدت بودن آنها وجود دارد. کارفرمایان میتوانند برای حفظ نیروی کار، قراردادهایی با ثبات بیشتر منعقد کنند.
او افزود: مهمترین تضمین امنیت شغلی، مهارت است و لازم است خانوادهها و افراد، مهارتآموزی را در اولویت برنامههای خود قرار دهند؛ چرا که آینده بازار کار با شرایط امروز متفاوت خواهد بود.
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی حداقل مزد در شورایعالی کار برای سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: این تصمیم با وفاق اعضا اتخاذ شد، اما نباید از فاصله موجود بین مزد و معیشت که نتیجه تورم مزمن سالهای گذشته است، غافل شویم و سیاستهای دولت نیز معطوف به کاهش این شکاف است.
وی در ادامه اعلام برنامههای حمایتی وزارتخانه، از استخدام ۷۰۰ نیروی جدید در سال جاری خبر داد و گفت: حدود ۳۰۰ نفر از این افراد به عنوان بازرس کار فعالیت خواهند کرد که گامی در جهت ارتقای ایمنی محیطهای کاری است.
حسن قمری معاون سیاسی، امنیتی استانداری مرکزی نیز بر ضرورت راهاندازی انجمنها و شوراهای اسلامی کار در واحدهای تولیدی تأکید کرد و خواستار توجه دستگاههای اجرایی به ایجاد این تشکلها شد.
حسن صادقی، معاون دبیرکل خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران نیز با قدردانی از دولت بابت افزایش دستمزد، آغاز فعالیتها برای راهاندازی تشکلها را نشانهای از حرکت به سوی بهبود روابط کار و سازمانیافتگی در حوزه کارگری دانست.
داود میرزایی، رئیس تشکیلات خانه کارگر ساوه و زرندیه، ضمن انتقاد از مشکلات انباشته کارگری در سالهای گذشته، خواستار جایگزینی وفاق و خدمت به جای اختلافات سیاسی شد.
او با اشاره به حضور داور و حکم در شورای کار در سال جاری گفت: این اقدام دولت برای نخستین بار در تاریخ روابط کار رخ داد که دفاع از حقوق کارگران را هدف گرفته بود، اما تورم مانع از تحقق کامل تأثیر افزایش حقوق شد.
به گفته میرزایی، ساوه با دارا بودن بزرگترین شهر صنعتی خاورمیانه، اگرچه نرخ بیکاری پایینی دارد، اما با چالشهایی نظیر حوادث کار، سرویسهای فرسوده و کمبود نیروی ناظر بر ایمنی مواجه است.
علیرضا امیری، رئیس کانون بازنشستگان استان مرکزی نیز با انتقاد از فقدان شوراهای اسلامی کار در بسیاری از واحدهای صنعتی استان گفت: با وجود وجود ظرفیت راهاندازی شورا در هزار واحد، تنها ۶۷ واحد اقدام به ایجاد این شوراها کردهاند.
وی همچنین مشکلات قراردادهای موقت، مسائل درمانی و وضعیت بازنشستگان را از دیگر دغدغههای کارگران دانست.
انتهای پیام/