کشف شهاب‌سنگ ۲ میلیارد ساله در آفریقا

پژوهشگران بریتانیایی از کشف شهاب‌سنگ ۲ میلیارد ساله در آفریقا خبردادند.

کشف شهاب‌سنگ ۲ میلیارد ساله در آفریقا

به گزارش مملکت آنلاین، پژوهشگران بریتانیایی از کشف یک شهاب‌سنگ متعلق به ماه در قاره آفریقا خبر دادند که قدمتی بیش از دو میلیارد و ۳۵۰ میلیون سال دارد و شکافی بزرگ در تاریخ فعالیت‌های آتشفشانی ماه را پُر می‌کند.

این یافته می‌تواند دیدگاه‌های علمی درباره تحول سطحی و درونی ماه را به‌طور چشمگیری تغییر دهد.

بنابر گزارش وب‌سایت ساینس‌دیلی در روز یک‌شنبه ۲۲ تیر، این شهاب‌سنگ با نام رسمی «شمال غرب آفریقا ۱۶۲۸۶» در سال ۲۰۲۳ کشف شده و به‌تازگی در کنفرانس ژئوشیمی گلدشمیت در شهر پراگ توسط دانشمندان دانشگاه منچستر ارائه شده است.

این سنگ آتشفشانی که نوعی بازالت با بلورهای نسبتاً درشت الیوین است، دارای ویژگی‌های منحصر به‌فردی از جمله سطح متوسط تیتانیوم و میزان بالای پتاسیم است. آنالیزهای دقیق ایزوتوپی سرب بر روی این سنگ نشان می‌دهد که منشأ آن از لایه‌های درونی ماه است؛ جایی که نسبت اورانیوم به سرب به‌طور غیرعادی بالا است و پیش‌تر نمونه‌ای از آن به دست نیامده بود.

جاشوا اسنیپ، پژوهشگر دانشگاه منچستر، ضمن معرفی این یافته گفت که این نمونه از جوان‌ترین بازالت‌های قمری کشف‌شده روی زمین است. او افزود: «در حالی که نمونه‌های جمع‌آوری‌شده از ماموریت‌های فضایی تنها مربوط به بخش‌های خاصی از ماه هستند، شهاب‌سنگ‌های ماه ممکن است از هر نقطه‌ای از سطح آن به زمین پرتاب شده باشند و اطلاعات جامع‌تری ارائه دهند.»

این سنگ ۳۱۱ گرمی اکنون در زمره ۳۱ نمونه شناخته‌شده بازالت‌های قمری روی زمین قرار گرفته و سن آن در مقایسه با نمونه‌های جمع‌آوری‌شده توسط ماموریت‌های آپولو، لونا و چانگ‌ئه ۶ کمتر است، اما نسبت به نمونه‌های چانگ‌ئه ۵ قدیمی‌تر محسوب می‌شود.

بررسی‌های میکروسکوپی از برش نازک این شهاب‌سنگ نشان می‌دهد که دانه‌های سیاه‌رنگ و سوزنی‌شکل موجود در آن از جنس کانی ایلمِینیت هستند. میدان دید عمودی تصویر مربوط به این بخش تنها دو میلی‌متر گزارش شده است. همچنین، وجود رگه‌های شیشه‌ای و حفره‌های سطحی در سنگ حاکی از آن است که پیش از رسیدن به زمین، احتمالاً دچار ضربه ناشی از برخورد شهاب‌سنگی دیگر در سطح ماه شده است.

انتهای پیام/

منبع: العین فارسی

ارسال نظر