۶۷ درصد از اتباع افغانستانی غیرمجاز کشور از مرز دوغارون خارج شدند
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی گفت: هم اینک ۶۷ درصد از اتباع افغانستانی غیرمجاز کشور از مرز دوغارون تایباد در این استان خارج میشوند.
به گزارش مملکت آنلاین، سید جعفر سیدآبادی روز شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در مرز دوغارون اظهار کرد: شعار محوری این اداره کل در سال ۱۴۰۴ بر «تبیین الگوی میزبانی جمهوری اسلامی ایران در حوزه مهاجرین و پناهندگان» استوار است، هدف از این شعار را تشریح و تبیین رویکرد چهار دههای ایران در میزبانی از مهاجران و پناهندگان برای جامعه جهانی، ملت مهاجر و همچنین ملت ایران است.
وی به روند ساماندهی و خروج اتباع در مرز دوغارون و وضعیت اردوگاههای استان پرداخت و افزود: در حال حاضر ۲ اردوگاه در خراسان رضوی فعال هستند؛ اردوگاه حسنآباد (شاندیز) و اردوگاه سفیدسنگ فریمان؛ در اردوگاه سفیدسنگ، اتباعی از ۱۱ استان کشور پذیرش میشوند که پس از ارائه خدمات و طی مراحل لازم آماده خروج از کشور میشوند.
به گفته وی، در اردوگاه حسنآباد شاندیز نیز افراد خودمعرفی که فرآیندهای اردوگاهی خود را طی میکنند، مستقر هستند.
مدیر کل امور اتباع خراسان رضوی با اشاره به اجرای طرح تعیین تکلیف برگههای سرشماری برای مهاجرانی که پس از موج مهاجرتی سال ۱۴۰۰ به صورت موقت ساماندهی شده بودند، گفت: فرآیندهای ساماندهی این مهاجران طبق طرح ابلاغی از مرکز در حال اجراست و بخشی از آن امروز در مرز دوغارون به صورت خودمعرف و طبق زمانبندی مشخص، شاهد اجرای آن هستیم.
وی همچنین به تأثیر وقایع اخیر بر روند خروج اتباع اشاره کرد و افزود: جنگ ۱۲ روزه اخیر، فرآیندهای خروج را با تسریع مواجه کرد. هجوم مهاجران به اردوگاهها در ابتدا باعث ایجاد وقفه در ارائه خدمات شد، اما با تدابیر اندیشیده شده، ظرف ۲۴ ساعت ظرفیتهای لازم برای خروج اتباع از مرز دوغارون فراهم شد.
انگیزه بازگشت اتباع افغانستانی افزایش یافته است
سیدآبادی در خصوص وضعیت اردوگاه حسنآباد شاندیز توضیح داد: پس از وقایع اخیر ظرفیت این اردوگاه که چهار هزار نفر است، با حضور ۱۲ هزار نفر از اتباع مواجه شد، این حجم عظیم ورود، روند خدماترسانی را با کندی روبرو کرد، اما با استفاده از ظرفیت گروههای جهادی و دستگاههای اجرایی، بلافاصله سه هزار مترمربع فضای سایبان، مخازن آب شرب و روشنایی معابر ورودی اردوگاه فراهم شد.
وی به خدمات روزانه ارائه شده در اردوگاه حسنآباد اشاره کرد و گفت: روزانه پنج هزار قرص نان، پنج هزار بسته صبحانه، ۳۰ هزار پرس غذای گرم و خدمات شبخواب برای برخی اتباع ارائه میشود. با تسریع فرآیندهای حمل و نقل، ماندگاری اتباع در اردوگاه به حداقل رسیده است.
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی همچنین از همکاری آستان قدس رضوی و گروههای جهادی در ایجاد فضای تکریم و خروج عزتمندانه اتباع قدردانی کرد.
سیدآبادی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بیش از چهار دهه است که بر اساس مبانی دینی و اعتقادی خود از پناهندگان و مهاجران میزبانی کرده است. با توجه به ثبات نسبی که در شرایط افغانستان به وجود آمده، انگیزه بازگشت اتباع افزایش یافته و ما با فراهم کردن زمینههای لازم، امیدواریم شاهد بازگشتی عزتمندانه برای این عزیزان باشیم.
انتهای پیام/